Training
Mantrailhonden worden vele jaren intensief getraind

Voor zowel de hondengeleiders als de speurhonden is het toewerken naar een inzetbare mantrailhond een intensieve opleiding. Wij doen er alles aan om de honden op hoog niveau te trainen en de hiervoor geschikte honden op te leiden voor het zoeken naar vermiste personen. Onze geleiders moeten goed in teamverband kunnen werken, trainingsvaardig zijn en uiteraard het gedrag van de honden goed kunnen lezen.

Onze mantrailhonden worden grondig getraind op het traceren van de individuele persoonsgeur in een veelheid van verse en oudere geursporen. Voor de daadwerkelijke praktijk moeten zij de persoonsgeur van de vermiste ook kunnen onderscheiden in een drukke, stedelijke omgeving zoals een woonwijk, winkelcentrum, station of vanuit een verpleeghuis. Door veelvuldig oefenen zorgen we dat zij voorbereid zijn op alle omstandigheden, afleidingen en moeilijkheden die hierbij een rol kunnen spelen. Daarom trainen wij ook op uiteenlopende en steeds wisselende locaties.

Met regelmaat vragen wij toestemming aan particulieren en diverse organisaties om te mogen trainen in en vanuit hun woning, bedrijf, studentenhuis, school of verzorgingstehuis. De moeilijkheid van veel andere persoonsgeuren en uitgaande sporen speelt namelijk een grote rol bij een daadwerkelijke vermissing. Wilt u een keer bij een training aanwezig zijn en voor ons de rol van “vermiste” op zich nemen? Of heeft u serieuze belangstelling om u bij ons aan te sluiten? Wij horen het graag!