Ilse Zwikker

     

Ilse Zwikker is sinds 2010 actief op het gebied van mantrailing. In 2014 heeft zij de inzetgroep SAR Mantrailing Midden-NL opgericht, samen met Els Meisner.
Zij heeft inmiddels meerdere honden opgeleid. Met haar Oud-Duitse herdershond Kes is zij in Duitsland gecertificeerd volgens de normen van de Feuerwehr Ladelund. Met haar in Amerika geboren Duitse Herder Ziva, die bij GAK9 haar basisopleiding heeft genoten, heeft zij bij Jeff Schettler in South-Carolina, Level I behaald. Aldaar heeft zij ook tweemaal zijn handlers course van een week gevolgd. De eerste maal heeft zij met diverse honden van Jeff getraild en de tweede keer met haar eigen hond Ziva.
In Nederland hebben zowel Ziva als Kes hun inzetcertificaat behaald. Naast de actieve training van Kes en Ziva, om beide honden ook op inzetniveau te houden, is Ilse sinds kort gestart met de opleiding van haar jonge hond Nicci, een kruising Mechelse Herder/Hollandse Herder. Met haar honden volgt zij vele mantrailing seminars, bij diverse stromingen in binnen- en buitenland. Daarnaast organiseert zij voor de eigen mantrailgroep jaarlijks zo’n zes seminars met ervaren buitenlandse instructeurs.
Ilse is bij meerdere inzetten met haar mantrailhonden betrokken geweest. Voor inzet van het team van SAR Mantrailing Midden-NL is zij het primaire aanspreekpunt.
Naast de eigen groep heeft Ilse betrekkingen met mantrailgroepen in het buitenland, zoals Rettungshundestaffel Grafschaft Bentheim, Rettungshundestaffel Bremervörde en TDE Luxemburg.